Tijd voor een lekkere én gezonde limonade, Filoenade.

De Verfrissende én Gezonde Revolutie van vers koudgeperst sap in waterkefir.

In een wereld waarin gezondheid en welzijn steeds belangrijker worden, is het hoog tijd voor drankjes die niet alleen lekker zijn, maar ook voedzaam en verfrissend. Een opvallende ster aan het firmament is ons nieuw project, Filoenade: een frisse natuurlijke limonade op basis van vers koudgeperst sap en waterkefir, de perfecte fusie van smaak en gezondheid. Met zijn natuurlijke ingrediënten recht van de boer, ambachtelijke verwerking en lichte fermentatie biedt het een verfrissende alternatief voor traditionele frisdranken. Dus de volgende keer dat je dorst hebt naar iets lekkers en gezonds, overweeg dan een glas sprankelende Filoenade, en geniet van de heerlijke smaak van puur natuur.

Natuurlijke verfrissing

Wat Filoenade zo uniek maakt, is de pure, natuurlijke essentie ervan. In tegenstelling tot veel commerciële frisdranken die worden overspoeld met kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen, is Filoenade een verademing van puurheid. Vers sap van fruit & kruiden, licht gefermenteerd met waterkefir, that's it!

Korte Keten

Voor het sap van onze Filoenade gaan we een rechtstreekse samenwerking aan met lokale boeren. Zo halen we onze appels rechtstreeks bij Lembi Fruit. De boerenliefde die dit mooi familiebedrijf in zijn boomgaard steekt resulteert in een superieure kwaliteit en smaak van de appels. Die wij op ons beurt heel graag persen voor onze sapjes.

Het toeval wil dat we ook een aardbeikweker in onze straat hebben, het Bezenhof. Wekelijks zetten zij dagverse speciallekes voor ons klaar die wij met de grootste zorg in ons sap verwerken, om er dan een heerlijke 100% natuurlijke limonade mee te maken. 

 
Het toeval wil dat we ook een aardbeikweker in onze straat hebben, het Bezenhof. Wekelijks zetten zij dagverse speciallekes voor ons klaar die wij met de grootste zorg in ons sap verwerken, om er dan een heerlijke 100% natuurlijke limonade mee te maken. 

Ambachtelijke Verwerking

Het geheim van de onmiskenbare smaak van Filoenade ligt in het ambachtelijke proces van het koud persen van fruit en kruiden tot sap. Dit zorgvuldige proces behoudt niet alleen de voedingsstoffen en de smaak van het fruit, maar creëert ook een basis die rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. In ons sap atelier wordt het fruit met liefde en toewijding verwerkt, met als resultaat een verfrissend elixer dat de smaakpapillen verwent en het lichaam voedt.

Licht Gefermenteerd voor Natuurlijke Bewaring

Een ander kenmerk dat waterkefir onderscheidt, is het lichte fermentatieproces dat wordt toegepast voor natuurlijke bewaring. Tijdens dit proces worden natuurlijke suikers omgezet in probiotica en enzymen, die gunstig zijn voor de darmgezondheid en de algehele spijsvertering. Het resultaat is een sprankelende drank die niet alleen lekker is, maar ook een vriendelijke boost geeft aan het spijsverteringsstelsel.

Hello Filoenade

Bij Filoes vonden we dat we deze ‘hidden gem’ niet langer voor ons konden houden en besloten Filoenade te lanceren. In samenwerking met Patrick van El Gusto Loco (Boom), dranken wizard met een passie voor productie, hebben we een eerste test batch op basis van ons sapje Fons (appel-gember-citroen-tijm) samengesteld en afgevuld in een handig en recycleerbaar blikje.

Intussen is er ook een 2de smaak op basis van ons seizoensapje Lou (aardbei-rabarber-appel-ananas) met aardbeien uit eigen straat van het Bezenhof.

 

Via deze link kan Filoenade aangekocht worden via onze webshop per stuk of per voordelige doos.

Filoenade wordt niet bevroren geleverd zoals onze sapjes, maar ready to drink. Het is enkele maanden houdbaar en koud op z’n best.  Spoedig zullen er nieuwe smaken volgen, maar nu zijn we vooral benieuwd naar jouw feedback.

Heb je vragen of suggesties? Laat dan gerust een berichtje achter via ons contactformulier, dat hebben we graag.

Enjoy!