Koudgeperste juices maken gezondheid een koud kunstje!

Koudgeperste juices maken gezondheid een koud kunstje! 

Vandaag de dag hebben de meeste mensen in het Westen een verarmd dieet met een groot tekort aan enzymen, fytonutriënten en goede bacteriën. Vooraleer je voeding op je bord ligt, heeft het een lange weg afgelegd met veel tussenschakels. Om maar van de vele behandelingen te zwijgen (bewaarmiddelen, verhitting, HPP,…).  Zelfs “gezonde” commerciële juices verliezen een groot deel van hun voedingswaarde door verhitting en wrijving. De oplossing? Je dagelijkse voedingspatroon aanvullen met een gezonde juice van de hoogste kwaliteit! Say hello to cold pressed juices! 

Onze koude filoesofie

Filoes wil jouw gezondheid op een eenvoudige manier vergroten in een zo kort mogelijke tijd. Wij willen het binnenkrijgen van voldoende groenten en fruit erg makkelijk maken. 1 flesje van 250 ml van koudgeperst sap bevat minstens 500 gram groenten en fruit met maximale voedingswaarde! 

Wat is koudgeperst sap? 

Bijna alle groenten en fruit die bij Filoes verwerkt worden, komen recht van het veld van lokale boeren uit onze omgeving. Op het ritme van de natuur oogsten onze boeren hun groenten en vaak leveren ze deze de dag zelf nog in ons juice atelier. Onze coldpress gaat dan meteen aan de slag om de groenten en fruit te verwerken tot heerlijke rauwe koudgeperste sapjes. 

De koude pers gebruikt een enorme hydraulische druk die op een gecontroleerde manier elke druppel sap uit de groenten perst. Het voordeel van de koude persing is dat gedurende het hele proces geen warmte ontstaat. Hierdoor behouden de juices hun maximale versheid, smaak en voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en fytonutriënten. 

Dit in tegenstelling tot sapcentrifuges waarbij er door de snelheid en wrijving warmte ontstaat, waardoor het sap sneller oxideert. Voor thuis is een slowjuicer dan de betere keuze. Let wel, het maken van eigen sapjes is een heus karwei en kost je heel wat tijd. Daarom doet Filoes het graag voor je. Wij leveren de sapjes van de hoogste kwaliteit en besparen je heel wat tijd, en afwas. 

Wist je dat? Bij een temperatuur hoger dan ongeveer 50 graden denatureren demeeste enzymen, waardoor ze permanent niet meer werkend zijn.

Eet jij voldoende groenten en fruit? 

Volgens de Nationale Voedselconsumptiepeiling eet slechts amper 9% van de Belgen dagelijks voldoende fruit (2 tot 3 stuks per dag)? Voor groenten is het nog rampzaliger. 97 tot 99 procent van de Belgen haalt de dagelijkse norm voor groenten (300 gram) niet. Wie toch beide normen haalt, heeft toch niet altijd alle voedingsstoffen binnen, omwille van de lage kwaliteitsvoeding. 

Vul daarom je dagelijkse voedingspatroon aan met een gezonde koudgeperste juice van de hoogste kwaliteit! Onze verse juices bevatten tot wel 500 gram groenten en fruit, waardoor je in 1 verfrissende teug het grootste deel van je voedingsstoffen binnenkrijgt.