De shockfreeze methode: maximale gezondheid in een mum van tijd

De shockfreeze methode: maximale gezondheid in een mum van tijd. BAM!

Voeding invriezen is de oudste en meest natuurlijke bewaarmethode waarbij voedingsstoffen, bacteriën en enzymen als het ware in een slaaptoestand gaan. Maar helaas tast de vorming van ijskristallen de smaak, kwaliteit en structuur van de voeding aan. Dit zorgt vaak voor een papperige consistentie met een middelmatige smaak en een verlies van voedingsstoffen. De oplossing? Hallo shockfreeze methode!

Wat is de shockfreeze methode? 

Filoes zou filoes niet zijn als we niet zouden blijven streven naar het produceren van de meest gezonde sapjes ter wereld! Naast het feit dat we samenwerken met lokale boeren voor de hoogste kwaliteit groente en fruit, blijven we ook het productieproces innoveren. 

Wanneer je een product langzaam invriest ontstaan er veel ijskristallen. De meest optimale temperatuur (maar niet optimaal voor Filoes dus) voor de vorming van deze ijskristallen is -12° Celsius. De moderne shockfreeze technologie zorgt er echter voor dat we het invriesproces kunnen versnellen door middel van een ‘state of the art’ shockfreezer. Deze blaast met hoge snelheid zeer koude lucht (tot -30°C) over de sapjes, zodat deze supersnel tot in de kern bevriezen. Omdat de sapjes veel korter aan de “ijskristaltemperatuur” van -12°C worden blootgesteld, wordt de vorming van ijskristallen beperkt. Hierdoor blijft de smaak en voedingswaarde maximaal bewaard. Cool hé? 😉

Alle voordelen van de shockfreeze methode

We zijn er trots op! De shockfreeze methode overtreft het normale traditionele invriezen. Hier nog eens alle voordelen op een rijtje: 

  • Maximale gezondheid! Voedingstoffen zoals vitamines, enzymen en goede bacteriën blijven optimaal bewaard.
  • De smaak is superieur in vergelijking met andere sapjes in de handel, je proeft de versheid.
  • Lange bewaartijd: tot wel 10 maanden in de vriezer, zonder kunstmatige behandelingen.
  • Je hebt dit ultravers sapje altijd bij de hand.
  • Duurzamere samenwerking met lokale boeren omdat er op het ritme van de natuur geoogst en geproduceerd kan worden

Kortom shockvriezen bevriest niet enkel het sapje, het bevriest ook de tijd. De kracht van de natuur wordt als het ware gepauzeerd in een flesje, zodat jij elk moment van een ultravers sapje kan genieten!

Filoes supertip: Je kan je sapje op twee manieren ontdooien: traag of snel. 

  • De trage methode. Indien je jouw sapje in de koelkast ontdooit wordt de koude keten niet onderbroken en ken je het nog minstens 7 dagen bewaren (<6°C). Het ontdooien duurt echter zo’n 24 uur. 
  • De snelle methode. Wil je jouw sapje meteen opdrinken? Hou het dan onder stromend lauw of zet het in de gootsteen in ruim lauw water. Via deze methode is het niet meer lang houdbaar, maar kan je er wel binnen de 15 min van genieten
.