Why Juice?

Meer energie nodig? Tijd voor een detox? Of gewoon zin in een heerlijk vers & gezond sapje?

Hi Filoeke, a juice’ke a day keeps the doctor away! 1 flesje van 250ml bevat minstens 0,5kg groenten en fruit. 100% rauw, vrij van pesticiden en voor het grootste deel recht van het veld van lokale boeren uit onze omgeving. Ideaal als aanvulling op je dagelijks voeding, als extra boost voor sporters of als vastenkuur voor meer energie en om overtollige kilo’s kwijt te spelen.

Gun je lichaam een dagelijkse gezonde boost, want onze Filoesofie is:”Health is your ultimate wealth”!

Why Filoes juice?

Vandaag hebben we een verarmd dieet met een groot tekort aan enzymen, fytonutriënten en goede bacteriën. Vooraleer onze voeding op je bord ligt heeft het een lange weg met veel tussenschakels afgelegd. Om maar van de vele behandelingen te zwijgen (bewaarmiddelen, verhitting, HPP,…). Een ongezonde situatie die vaak tot ziekte, intolleranties en allergieën kan leiden.

-“In een vorige job, was ik heel druk bezig, veel op de baan en verse kwalitatieve groenten kreeg ik moeilijk geïntegreerd in mijn dieet. Ik was ervan overtuigd dat gezonde gewoontes enorm mijn prestaties beïnvloedden en daarom begon ik groentensapjes te maken omdat je op deze manier al het goede van een grote portie verse rauwe groenten heel efficiënt kan opnemen. Deze dagelijkse gewoonte had een enorm gunstig effect op mijn gezondheid en ik besloot er mijn job van te maken. Filoes is ontstaan zodat ook anderen kunnen genieten van de voordelen van dit Juice Ritueel. 🙂 ” – (oprichter, Thomas)

Hoe werkt het Juice Ritueel?

Met 1 juice box heb je voldoende sapjes om op werkdagen een maand lang te kunnen genieten van een dagelijks portie groenten/fruit. Neem je bestelling in ontvangst en plaats meteen in de vriezer. Ontdooi meteen 1 (of meerdere) sapjes in de koelkast, dit duurt ongeveer 24u. Drink je ontdooide flesje uit de koelkast en zet tegelijkertijd een nieuwe vanuit de vriezer in de ijskast voor de volgende dag. Zo simple is het Juice Ritueel!

Hoe verloopt ons productieproces?

Op het ritme van de natuur oogsten onze boeren hun groenten en vaak leveren ze deze de dag zelf in ons juice atelier aan. Onze coldpress gaat dan meteen aan de slag om de groenten en fruit te verwerken tot heerlijke rauwe koudgeperste sapjes. Hierna worden de sapjes super snel ingevroren met onze uit de kluiten gewassen shockvriezer* en staan ze klaar om jouw richting uit te komen.

*Wat is Shockfreeze?

Voeding invriezen is de oudste en meest natuurlijke bewaarmethode waarbij voedingstoffen, bacteriën en enzymen als het ware in slaaptoestand gaan. Moderne technologie laat ons toe dat we het invriesproces kunnen versnellen door middel van een ‘state of the art’ shockfreezer. Met hoge snelheid wordt zeer koude lucht bij -30°C over de sapjes heen geblazen zodat ze supersnel tot in de kern bevriezen. Dit heeft als voordeel dat de vorming van ijskristallen wordt tegengegaan waardoor de smaak en voedingswaarde maximaal bewaard blijft. Cool hé?

Ervaar zelf de ultieme versheid van onze juices!

Wat zijn de voordelen van Shockfreeze?

  • Duurzamer samenwerken met lokale boeren op het ritme van de natuur
  • Een korte keten met minder tussenschakels komt de voedingswaarde ten goede.
  • Door te shockfreezen worden voedingstoffen en enzymen maximaal bewaard. In tegenstelling tot de meeste juices in de handel die moderne houdbaarheidstechnieken zoals pasteurisatie of HPP ondergaan hebben.
  • Altijd een vers geperst sapje bij de hand
  • Een lange bewaartijd tot wel 10 maanden!

 Geniet van onze juices in 5 simpele stappen:

  1. Maak je keuze in onze shop en stel je juice box samen
  2. Keuze gemaakt? Klik op afrekenen, vul je gegevens in, kies je gewenste levermoment en rond je bestelling af.
  3. Onze sapjesman doet er nu alles aan om tijdig de sapjes te bezorgen.
  4. Neem de sapjes in ontvangst en plaats ze meteen in de diepvries of in de koeling als je ze wil laten ontdooien.
  5. Enjoy en take it smoothie!